• Хотелът е специализиран за профилактика и лечение на заболявания свързани с опорно-двигателния апарат.
  Павел баня

  Хотелът е специализиран за профилактика и лечение на заболявания свързани с опорно-двигателния апарат.

 • Павел баня е един от най-популярните балнеоложки курорти в България.
  Център Павел баня

  Павел баня е един от най-популярните балнеоложки курорти в България.

Павел баня

Разположение:

Павел Баня  е разположен на бреговете на р.Тунджа на 24 км от Казанлък, на 60 км от Стара Загора и на 36 км от Карлово. Курортът Павел баня е разположен в централната част на България, в подножието на северна Средна гора. Курорта се намира в Долината на розите,обграден със зелени планини и дъбови гори, градът е приблизително географският център на България. Това прави Павел Баня лесно достъпен от всички краища на страната. Своята известност курорта Павел Баня дължи на минералните води, които са били използвани за лечение още  от древността. Минералните водите се характеризират като хипертермални (49-56 °C), слабо минерализирани, хидрокарбонатно – натриеви, флуорни и мета-силициеви с алкална реакция и радонови.

Климат:

Надморската височина на курорта е 400м, а климата е умерено – континентален типично за България с мека и безснежна зима, топло и сухо лято.

Околности:

В близост  до град Павел Баня се минава река Тунджа. Тя влива реките си в язовир Копринка, който също се намира в непосредствена близост до Павел баня. Бреговете на реката и язовира са прекрасни места за отмора, риболов, пикник и разходка сред природата. Водите на реките и язовира са богати на риба, а в тучните ливади и горички често се срещат рядък вид животни вписани в Червената книга на ЮНЕСКО

История:

Регионът, в който е разположен Павел баня е богат на исторически забележителности. Тези земи са били населявани от тракийски племена още през ІV век пр.н.е. От тук е преминавал пътя на римляни и византийци. Това е долината на Тракийските царе, скътана между Стара планина и Средна гора. Доказателство за това е откритата през 1944г.  Казанлъшка тракийска гробница и новооткритите тракийски могили край гр.Шипка -„Оструша”, „Светица” и една от най -богатите и величествени тракийски гробници –„Голямата косматка”.

Транспорт:

Инфраструктурата на  курорта е добре развита и има редовни автобусни линии до съседни курорти и градове (Казанлък, София, Пловдив, Стара Загора). Може да се използва същото така и железопътен транспорт. За повече информация за автобусите може да проверите – ТУК, а за разписание на влаковете може да проверите – ТУК

Местни празници:

 • Кукерски игри на Сирни заговезни
 • Чудомирови дни – през м. Март
 • Празник на Розата и минералната вода. Избор на Царица Роза – м. Юни
 • Празник на Павел баня – м. Септември
 • Коледуване – м. Декемрви

Изберете си стая и период на настаняване. Резервацията отнема няколко минути.

Хотел Калифорния предлага различни видове балнеолечебни процедури

Хотела предлага на своите гости модерен основен ресторант, разполагащ с 60 места

Хотела разполага със СПА зона със закрит басейн, джакузи, перлена вана, зали за масажи, сауна и др.